Veel D’Drivers betrokken bij afscheid Liesbeth Vos in de Harmonie

Met een sprankelend feest nam Liesbeth Vos, voorzitter van het college van bestuur, afscheid van het Friesland College. Een manifestatie waarbij veel docenten, studenten en oud-studenten van D’Drive betrokken waren!

De kracht van kunst en creativiteit in het MBO was het thema van dit feest. Dat begon al in de foyer, waar de FC-scholen en diverse projecten – bij wijze van voorprogramma – lieten zien wat zij allemaal in huis hebben. Studenten van Film en Media zorgden voor groepsfoto’s die later als cadeau aan Liesbeth overhandigd werden.

Bijna naadloos ging dat in de Aegonzaal over in een ballet van tien studenten van Artiest Dans, op een podium dat was ingericht met de meubels uit het kantoor van Liesbeth. Zij én het publiek werden vervolgens zeer ruim bediend met onder meer optredens van studente Qyra de Vries, die danste op een soundscape gemaakt door Sounddesign docent Phil Mills. Oud-studenten Berend Rombouts en Eline Reitsma voerden een ontroerende uitvoering op van ‘Ken je mij…’  Zang docente Elske deWall was goed met alleen haar gitaar en het lied ‘Heb het leven lief’. Tot slot zong Sounddesign docente Willemien Ahuis een speciaal geschreven lied ‘Tijd voor een ander doel’, gearrangeerd door Sounddesign docent Willem Binnema, tekst geschreven door Nederlands docenten Joost Agema en Anita de Lang.

Na de voorstelling in de Harmonie, was er een afsluitende borrel in Neushoorn. Ook hier waren D’Drivers nauw bij betrokken. De band Nayeli, 3 muziek studenten, oud-student Timo de Jong en Annemieke Zwart en Edwin Noordenbos zorgden voor de muzikale omlijsting.

Studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek verzorgden het licht en geluid tijdens de voorstelling en optredens. Studenten van Film en Media zorgden voor de algehele beeld registratie van de voorstelling.