D’Drivers beleven première tijdens Noordelijk Filmfestival

​​Een mooi moment voor een zevental studenten Film en Media van D’Drive vrijdag 10 november. Tijdens het Noordelijk Filmfestival gaan maar liefst acht documentaires in première waaraan ze een fikse bijdrage leverden. Zo schoten ze niet alleen de beelden voor deze docu’s, maar zorgden ze ook nog grotendeels voor de montage ervan. Extra bijzonder is dat D’Drive-studenten Sounddesign veel van de begeleidende muziek componeerden.

De documentaires zijn onderdeel van het project Look@Me, dat krachtige verhalen vertelt over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Acht kinderen en jongeren maakten een documentaire over hun eigen leven, samen met een professionele filmmaker én dus met studenten van D’Drive.

LF2018
Look@Me is een project van Kunstkade in opdracht van LF2018 (Culturele Hoofdstad). Het project bestaat uit een lesprogramma waarin kinderen leren hun eigen verhaal te vertellen in de vorm van een documentaire. Het project wordt ook uitgevoerd in Culturele Hoofdsteden Aarhus en Malta.

Ilona Vergonet, regisseur en producent van Look@Me: “Ik durf gerust te stellen dat de portretten niet tot stand gekomen waren zonder de studenten van D’Drive. Erg bijzonder! Daarnaast zijn we ook erg trots op de prestaties van de sounddesigners. D’Drive is een heel belangrijke partner voor het project.”

Look@Me ging op 10 november in première De Harmonie in Leeuwarden.

Zie ook:
http://noordelijkfilmfestival.nl/films/lookme-3/
http://www.lc.nl/cultuur/%E2%80%98Gewone%E2%80%99-kinderlevens-verfilmd-in-Lookme-22651896.html